Академія виступила організатором виставки «Українська Православна Церква: молитва за Батьківщину. До 30-річчя Незалежності України»

01.09.2021

Почати

01.09.2021 - 23:30

Кінець

01.09.2021 - 23:30

Категорії

Новини

Після Божественної літургії з нагоди початку нового навчального року в Київській духовній академії і семінарії, 1 вересня 2021 року, в трапезній палаті храму на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відкрилась виставка «Українська Православна Церква: молитва за Батьківщину. До 30-річчя Незалежності України». Організаторами виступили Київська духовна академія і семінарія, Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник, Синодальний відділ Української Православної Церкви «Церква і культура».

 

Виставку відкрив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Також на виставці були: намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел; керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній; митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф; голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент; єпископ Баришівський Віктор; ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр; проректор з виховної роботи єпископ Згурівський Амвросій; єпископ Ірпінський Лавр; єпископ Бородянський Марк, а також члени адміністрації та професорсько-викладацька корпорація КДАіС.

 

Експозиція розкриває роль Церкви в доленосному процесі державотворення України, подвиг її молитви за Батьківщину. Виставка має декілька тематичних розділів: «Предстоятельське служіння», «Торжество Православ’я», «Церка і суспільство», «Етнічне розмаїття України», «Церква і молодь», «Діти – наше майбутнє», «Церква і культура», «Благодійність Церкви» тощо. Також представлена і видавнича діяльність Української Православної Церкви з 1991 року, серед якої видання Київських духовних шкіл: “Труди КДА”, студентський журнал “Академический Летописец”, монографії та наукові посібники професорсько-викладацької корпорації тощо.

 

Прес-служба КДА / фото І. Розвадовський, С. Клименко

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
2011

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ