Київські духовні школи молитовно вшанували день пам’яті прп. Нестора Літописця та Собору святих КДА (+ВІДЕО)

09.11.2022

Почати

09.11.2022 - 23:30

Кінець

09.11.2022 - 23:30

Категорії

Новини

У день пам’яті преподобного Нестора Літописця та Собору святих Київської духовної академії, 9 листопада 2022 року, в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври була звершена урочиста Божественна літургія, яку очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

 

Його Блаженству співслужили: Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, голова Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, митрополит Уманський і Звенигородський Пантелеімон, митрополит Черкаський і Канівський Феодосій, архієпископ Васильківський Миколай, архієпископ Арцизський Віктор, архієпископ Баришівський Вікторректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, проректор з виховної роботи єпископ Згурівський Амвросій, єпископ Бородянський Марк, єпископ Бишівський Кирил, члени адміністрації, представники духовних навчальних закладів УПЦ, викладачі, співробітники, студенти та випускники Київських духовних шкіл у священному сані.

 

 

 

За богослужінням також молились гості, професорсько-викладацька корпорація, співробітники, студенти і вихованці Київських духовних шкіл, а також паломники Києво-Печерської Лаври.

 

Богослужбові піснеспіви виконували хори Київської духовної академії і семінарії під управлінням регентів архімандрита Романа (Подлубняка) та архімандрита Леонтія (Тупкало).

 

З нагоди Актового дня на Малому вході Його Блаженство удостоїв викладачів Київської духовної академії і семінарії богослужбових нагород:

 

– вчений секретар ієромонах Митрофан (Божко), викладачі ієромонах Паісій (Куліш) та ієромонах Афанасій (Стрельцов) возведені у сан архімандрита;

 

– викладачі ієромонах Нестор (Чайка) та ієромонах Рафаїл (Мосунов) удостоєні хреста з прикрасами.

 

За Літургією були піднесені молитви про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним.

 

Також були піднесені заупокійні прохання за усіх полеглих українських воїнів, невинно вбитих під час війни та усіх спочилих православних християн.

 

За богослужінням Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив дияконську хіротонію над вихованцем 4-го класу КДС Миколаєм Бардецьким.

 

Проповідь на запричасному вірші виголосив викладач архімандрит Пантелеімон (Мельник).

 


Нагадаємо, вчора протягом дня, за традицією Київських духовних шкіл, була відслужена заупокійна літія за спочилими ректорами, викладачами та студентами КДАіС, святковий молебень перед мощами преподобного Нестора Літописця та Всенічне бдіння в Успенському соборі Лаври.

 

 

Прес-служба КДА / фото О. Пилипенко

 

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
2046

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ