На виконання рішення Священного Синоду УПЦ, Академія проводить заходи, присвячені осмисленню принципу соборності Церкви

28.10.2021

Почати

28.10.2021 - 23:30

Кінець

28.10.2021 - 23:30

Категорії

Новини

Священний Синод Української Православної Церкви від 12 травня 2021 року доручив Київській духовній академії провести у поточному році заходи, присвячені богословсько-канонічному осмисленню принципу соборності Церкви та питання першості серед Помісних Православних Церков.

 

На виконання цього доручення, 28 жовтня 2021 року Київська духовна академія спільно з Волинською єпархією провела круглий стіл на тему: «Актуальні проблеми сучасного Православ’я». З благословення архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, захід відбувся у кафедральному соборі на честь Всіх Святих землі Волинської в м. Луцьк. Під головуванням єпархіального архієрея у ньому взяли участь вікарій Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Афанасій, духовенство єпархії, а також викладачі та студенти Волинської духовної семінарії.

 

Від Київських духовних шкіл, з благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, на круглому столі виступили перший проректор професор протоієрей Сергій Ющик, який виголосив доповідь на тему: «Єдність Церкви як основа покликання Православ’я», та викладач ієромонах Митрофан (Божко) з доповіддю «Титул “Вселенський” в Константинопольському Патріархаті: виникнення та еволюція його значення і змісту».

 

Волинську духовну семінарію представили проректор з навчальної роботи архімандрит Феофан (Кирилюк) з доповіддю «Про значення поминання або не поминання представника вищої церковної ієрархії в умовах його анти канонічної діяльності на прикладі літургійних диптихів» та проректор з наукової роботи протоієрей Олександр Федчук з доповіддю «Місцеві чинники захоплень храмів УПЦ на Волині та головні причини збереження канонічних парафій в гарячих точках (2019 – 2020 рр.)».

 

Після виголошення доповідей відбулося їх обговорення та відповіді на запитання.

 

Під час роботи круглого столу були презентовані останні видання Київської духовної академії: нарис «Українська Православна Церква: віхи історії» та «Богословський термінологічно-правописний порадник». Також був представлений переклад праці митрополита Кіккського і Тіллірійського Никифора (Кіпрська Православна Церква) «Современный украинский вопрос и его разрешение согласно божественным и священным канонам». Декілька десятків примірників цих видань були передані духовенству Волинської єпархії.

 

 

Прес-служба КДА

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
2808

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ