У день пам'яті свт. Іоанна Златоуста в Академічному храмі звершена Божественна літургія (+ВІДЕО)

26.11.2021

Почати

26.11.2021 - 23:30

Кінець

26.11.2021 - 23:30

Категорії

Новини

У день пам’яті святителя Іоанна Златоуста, архієпископа Константинопольського, 26 листопада 2021 року, в Академічному храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці була звершена Божественна літургія.

 

Божественну літургію очолив духівник та завідувач заочним відділенням архімандрит Маркел (Павук) у співслужінні членів адміністрації, викладачів, співробітників, студентів і вихованців Київських духовних шкіл у священному сані.

 

За богослужінням також молились викладачі, співробітники, студенти і вихованці Київської духовної академії і семінарії, а також парафіяни храму та паломники Києво-Печерської Лаври.

 

Пряма трансляція богослужіння проводилась на офіційному сайті Академії у мережі Facebook.

 

Проповідь після читання Євангелія виголосив викладач ієромонах Рафаїл (Мосунов).

 

За Літургією були піднесені молитви за мир в Україні, припинення коронавірусної інфекції, за здоров’я лікарів та за упокій спочилих православних християн.

 

Богослужбові піснеспіви за богослужінням виконував хор КДАіС під керівництвом вихованця 4-го класу Петра Красуліна.

 

Після закінчення Літургії був звершений чин славління біля ікони святителя Іоанна Златоуста

 

Сьогодні виповнюється 4 роки з часу освячення Академічного храму після реставрації та розпису. Богослужіння у 2017 році очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у співслужінні єпископату УПЦ та духовенства.

 

 

Також цього дня святкується 15-та річниця архієрейської хіротонії заслуженого професора, Керуючого справами Української Православної Церкви митрополита Бориспільського і Броварського Антонія.

 

Прес-служба КДА / фото І. Ганусич

 

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
762

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ