Ректор КДА звершив Літургію в Академічному храмі у четверту Неділю Великого посту

26.03.2023

Почати

26.03.2023 - 23:30

Кінець

26.03.2023 - 23:30

Категорії

Новини

У четверту Неділю Великого посту, преподобного Іоанна Ліствічника, 26 березня 2023 року, в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері було звершено Божественну літургію. Богослужіння звершив ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Білогородський Сильвестр.

 

Його Високопреосвященству співслужили члени адміністрації, викладачі та студенти КДАіС у священному сані.

 

Богослужіння транслювалось на офіційній сторінці КДА у мережі Facebook.

 

За богослужінням також молились викладачі, студенти і вихованці КДАіС, парафіяни храму, паломники Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, а також віряни, які знайшли прихисток в Київських духовних школах.

 

Проповідь після читання Євангелія виголосив духівник та завідувач заочним відділенням архімандрит Маркел (Павук).

 

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор під управлінням регента архімандрита Леонтія (Тупкало).

 

Під час Літургії були піднесені прохання про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним.

 

Також були піднесені заупокійні прохання за усіх полеглих українських воїнів, невинно вбитих під час війни та усіх спочилих православних християн.

 

На запричасному вірші вчений секретар архімандрит Митрофан (Божко) зачитав  звернення Священного Синоду Української Православної Церкви до вірних чад Української Православної Церкви та народу України.

 

Наприкінці богослужіння владика ректор звернувся до присутніх з архіпастирським словом і закликав на вірян Боже благословення.

 

Цього ж дня, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій за богослужінням на площі перед Хрестовоздвиженським храмом, що на Ближніх печерах Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври звершив хіротонії студентів Київських духовних шкіл. У священника був рукопокладений вихованець 4-го класу Семінарії диякон Іван Пацалюк, у диякона – студент I курсу магістратури чтець Олег Свінціцький.

 

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор під управлінням регента архімандрита Романа (Подлубняка).

 

Читайте також:

 

Відкрите звернення ректора КДА архієпископа Білогородського Сильвестра до української громадськості.

 

 

Прес-служба КДА / фото І. Ганусич

 

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
1140

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ