В КДАіС піднесли молитви у День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15.02.2022

Почати

15.02.2022 - 23:30

Кінець

15.02.2022 - 23:30

Категорії

Новини

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, 15 лютого 2022 року, у День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, у всіх храмах та монастирях Української Православної Церкви були піднесені молитви за загиблими і померлими, а також за живих учасників вищезгаданих бойових дій. Відповідний циркуляр, тексти прохань на заупокійній та сугубій єктеніях був розісланий Канцелярією Київської Митрополії.

 

За традицією, після Божественної літургії в Академічному храмі Воскресіння Христового у Києві (храм пам’яті загиблим і ветеранам Афганістану) біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, що розташований поряд з храмом, була звершена заупокійна літія за спочилими учасниками бойових дій. Богослужіння очолив насельник Києво-Печерської Лаври архімандрит Никон (Ярощук), якому співслужив перший проректор і настоятель храму протоієрей Сергій Ющик, клірики і гості храму у священному сані.

 

За богослужінням молились, студенти і вихованці Київських духовних шкіл, парафіяни храму, а також воїни-афганці та їхні родини.

 

Після літії духовенство і всі присутні поклали квіти до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам.

 

 

Нагадаємо, сьогодні за Божественною літургію в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері були піднесені прохання на сугубій та заупокійній єктеніях за живих і померлих учасників бойових дій.

 


Тексти молитов:

 

Текст прохання на заупокійній єктенії:

Еще молимся о упокоении рабов Божиих христолюбивых вождей и воинов в стране Афганстей и инех странех живот свой положивших и о еже проститися им всякому прегрешению, вольному же и невольному.

 

Текст прохання на сугубій єктенії:

Еще молимся о христолюбивых вождех и воинах в стране Афганстей и инех странех ратный подвиг совершавшых, о еже податися им здравию непоколебимому, миру, долгоденствию во благо страны и Церкви нашея, прилежно молим ти ся, услыши и помилуй.

 

Прес-служба КДА / фото О. Пилипенко

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
1143

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ