Побачив світ новий випуск часопису «Труди Київської Духовної Академії»

10.06.2022

Почати

10.06.2022 - 23:30

Кінець

10.06.2022 - 23:30

Категорії

Новини

Традиційно, наприкінці кожного навчального року виходить черговий випуск часопису Київських духовних шкіл «Труди Київської Духовної Академії». 10 червня 2022 року вийшов 36-й випуск «Трудів КДА». Новий випуск відображає наукове життя Київських духовних шкіл протягом другого семестру 2021/2022 навчального року.

 

Цьогоріч, у зв’язку з війною Росії проти України, науковий часопис вперше за весь час свого існування виходить тільки в електронному вигляді.

 

Головою Видавничої групи «Трудів КДА» є ректор Київської духовної академії і семінарії професор єпископ Білогородський Сильвестр. Відповідальний редактор — голова Видавничого відділу УПЦ, професор протоієрей Володимир Савельєв. Відповідальний секретар — проректор з науково-богословської роботи професор Володимир Вікторович Бурега.

 

Відкривається академічний часопис словом Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія про діяльність Київських духовних шкіл в умовах війни Росії проти України. Зокрема, Його Блаженство зазначив, що попри війну і різні складнощі, Академія показала, що зберігає внутрішню силу й готова нести своє і педагогічне, і науково-богословське служіння навіть в умовах військового часу. «Для мене особисто, — наголосив Блаженніший владика, — це є одним з важливих свідчень незламності духу нашої Церкви».

 

Також Предстоятель УПЦ подякував всім авторам, які підтримали академічний журнал і подали до друку свої наукові статті. «Ми дуже цінуємо як зусилля викладачів Київських духовних шкіл, так і підтримку з боку науковців з інших навчальних закладів та наукових установ», — зазначив Його Блаженство.

 

Далі в «Трудах» розміщена стаття єпископа Білогородського Сильвестра «Был ли святитель Мелетий Антиохийский рукоположен арианами: еще об одной ложной аналогии в вопросе о хиротониях». На сайті КДА розміщена скорочена версія цієї статті українською та російською мовами.

 

Також у журналі опубліковані матеріали Круглого столу «Роль православного духовенства і віруючих у рятуванні єврейського населення від Голокосту під час Другої світової війни».

 

Вже традиційно у випуску присутні наукові дослідження у таких рубриках: «Біблеїстика», «Богослов’я», «Патрологія», «Історія Київських духовних шкіл», «Історія Церкви», «Педагогіка», а також проповіді заслуженого професора митрополита Бориспільського і Броварського Антонія , єпископа Сильвестра та доцента єпископа Баришівського Віктора.

 

З останнім випуском, а також з усіма попередніми випусками «Трудів КДА» можна ознайомитись  ТУТ.

 

 

Прес-служба КДА

 

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
1187

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ