Побачили світ друковані випуски часопису «Труди Київської духовної академії»

23.12.2022

Почати

23.12.2022 - 23:30

Кінець

23.12.2022 - 23:30

Категорії

Новини

У п’ятницю, 23 грудня 2022 року, побачив світ друкований випуск журналу Київських духовних шкіл «Труди Київської Духовної Академії». Традиційно, випуск трудів виходить наприкінці кожного навчального семестру. Цьогоріч, у зв’язку з війною Росії проти України, 36-й науковий часопис, вийшов навесні в електронному вигляді. Тому нове друковане видання містить у собі одразу 2 випуски «Трудів КДА» №36 та №37.

 

Часопис є майданчиком для видання наукових доробок професорів, доцентів і викладачів КДА, також включає наукові праці світських і духовних установ, що беруть участь у наукових заходах на базі Київської духовної академії і семінарії.

 

Головою Видавничої групи «Трудів КДА» є професор ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Білогородський Сильвестр. Відповідальний редактор — голова Видавничого відділу УПЦ, професор протоієрей Володимир Савельєв. Відповідальний секретар — професор Володимир Вікторович Бурега.

 

Детально про 36-й випуск трудів можна прочитати ТУТ.

 

У 37-му випуску «Трудів КДА» відображено наукове життя Київських духовних шкіл протягом першого семестру 2022/2023 навчального року.

 

Відкривається академічний часопис словом Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія організаторам, учасникам і гостям ХІV Міжнародної науково-практичної конференції «Духовна та світська освіта: історія взаємин – сучасність – перспективи» та доповідями Керуючого справами Української Православної Церкви заслуженого професора митрополита Бориспільського і Броварського Антонія на тему «Київ та Києво-Могилянська академія в становленні особистості преподобного Паїсія (Величковського)» та архієпископа Білогородського Сильвестра – «Греко-болгарский раскол в 1872 году: история и каноническая оценка». На сайті КДА розміщена скорочена версія цієї статті українською та російською мовами.

 

Окрім цього, продовжується робота Київської духовної академії з перекладу церковних документів минулого. У цьому номері академічного часопису публікується стаття на тему: «Документы Константинопольского Собора 1872 года». Переклад та коментарі з грецької мови здійснив кандидат богослов’я Ковач Сергій Васильович.

 

Вже традиційно у випуску присутні наукові дослідження у таких рубриках: «Біблеїстика»,  «Догматичне Богослов’я», «Патрологія», «Історія Київських духовних шкіл», «Історія Церкви», «Філософія», «Літургіка».

 

Найближчим часом на нашому сайті у розділі «Труди Київської духовної академії» можна буде ознайомитись з 37-м випуском «Трудів».

 

Про історію створення «Трудів КДА» можна прочитати ТУТ.

 

Прес-служба КДА / фото С. Мішіндур

 

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
715

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ